Pa, 06/12/2022 - 14:29
Standart Kapı Ölçüleri

 

Bu ölçüler, iç kapılar için genellikle geçerlidir. Dış kapılar için ise, standart ölçüler genellikle biraz daha büyük olabilir. Ancak, özellikle özel yapım kapılar için ölçüler değişebilir. Kapı ölçüleri, kapının kullanılacağı alana ve ihtiyaca göre değişebilir. Bu nedenle, kapı ölçüleri belirlerken, ihtiyacınıza uygun bir ölçü seçmek önemlidir.

Daha önce hiç kapı takılmamış kapı ölçüsünü almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Kapı yüksekliği ölçümünü yapın: Yüksekliği ölçmek için kapı boşluğunun üst tarafından kapının açılacağı bölgenin eşik noktasının ölçüsünü alınız.
  2. Kapı genişliği ölçümünü yapın: Genişliği ölçmek için kapın boşluğunun en dar bölgesini dikkate alınız.
  3. Kapı Kasa genişliği: Kapının monte edileceğin duvarın kalınlığını ölçünüz.
  4. Kapı yönü: Dış taraftan içe doğru kapıyı hangi elinizle tutuyorsanız kapının yönünü bulabilirsiniz. SAĞ yada SOL 

Kapılarınızı yeni kapılar ile değiştirmek için ölçü alacaksanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Kapı yüksekliği ölçümünü yapın: Yüksekliği ölçmek için kapı boşluğunun üst tarafında bulunan pervazın orta noktasından kapının açılacağı bölgenin eşik noktasının ölçüsünü alınız.
  2. Kapı genişliği ölçümünü yapın: Genişliği ölçmek için kapınızın iki yanında bulunan pervazların orta noktasınının ölçüsünü
  3. Kapı Kasa genişliği: Kapının monte edileceğin duvarın kalınlığını ölçünüz. Pervazların genişliğini dikkate almayınız.
  4. Kapı yönü: Dış taraftan içe doğru kapıyı hangi elinizle tutuyorsanız kapının yönünü bulabilirsiniz. SAĞ yada SOL 

Oda Kapı Ölçüleri

90 cm x 205 cm Oda kapıları için standart olarak kullanılan ölçü aralığıdır. Ancak bu ölçüler kapı takılacak alanın boşluğunu ifade etmektedir.

WC / Banyo Kapı Ölçüleri

80 cm x 205 cm tuvalet banyo kapıları için standart olarak kullanılan ölçü aralığıdır. Ancak bu ölçüler kapı takılacak alanın boşluğunu ifade etmektedir.

Dış Kapı Ölçüleri

100 cm x 210 cm dış kapılar için standart olarak kullanılan ölçü aralığıdır. Ancak bu ölçüler kapı takılacak alanın boşluğunu ifade etmektedir.

Standart  ve Amerikan Kapı Ölçüleri

Aşağıdaki tablo kapı montajı için gerekli uygulama alanını ölçümünü göstermektedir. Örneğin, 90cm olan oda kapısı boşluğuna 80cm genişliğinde kapı takılmaktadır.

#YükseklikGenişlikKasa
Oda Kapı Ölçüsü200-205cm90cm10-20cm
WC / Banyo Kapı Ölçüsü190-200cm80cm10-20cm
Dış Kapı Ölçüsü200-205cm100cm15-24cm