Sa, 05/31/2022 - 09:52
Laminant Parke Nasıl Döşenir?

Merhabalar bu yazımızda siz değerli müşterilerimize laminant parkenin nasıl döşeneceğini anlatacağız. Laminant parke döşeyeceğimiz yerin ölçüsünü ve alacağımız laminant parke miktarını hesaplamak için Laminat Parke Ölçüleri  yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak laminant parke döşeyeceğimiz zeminin kuru olması gerekmektedir. Eğer zemin nemli ise camlarımızı kapılarımızı açıp zeminin kurumasını beklemeliyiz. Aksi takdirde laminant parkelerimizi zamanla kabarmaya başlayacaktır. Uygulamaya başlamadan önce odamızı süpürge ile temizliyoruz ve altında hiç birşey bırakmıyoruz. Laminant parke satın aldığımızda verilen şilteyi uygulayacağımız yüzeye seriyoruz. Alanı laminant parke döşemek için hazır hale getirmiş olduk.

Laminant parkelerin şişme durumlarında kabarmaması için belli miktarlarda boşluk bırakılması gerekmektedir. Bu yüzden laminant parke ve duvarımızın arasına 1.5cm genişliğinde bir takoz koyuyoruz. İlk laminant parkemizi yarısından kesiyoruz. Ardından laminant parkemizi oluklarına geçiriyoruz. Resimde görmüş olduğunuz laminant parke kemiği ile olukların birbirine tam olarak oturmasını sağlıyoruz. Odamızın büyüklüğüne göre son sıradaki laminant parke fazla gelecektir. Fazla olan kısmı kesip yeni başlayacağımız sıraya koyuyoruz. En son laminant parke döşeme işlemi bittikten sonra süpürgelikleri hava tabancası ile duvara ve laminant parkeye sabitliyoruz. İşlemimiz tamamlandı güle güle kullanın.