Pa, 06/12/2022 - 14:20
Amerikan Kapı Nasıl Temizlenir?

Amerikan kapılar bulundukları ortamın havasını değiştirmektedirler. Modern tasarımları ile şık bir görünüme sahip olan Amerikan kapıların temizlenirken dikkat edilmesi gereken konular vardır. Amerikan kapıların temizliği diğer kapılara göre daha farklı yapılmaktadır. Bu nedenle normal temizlik yöntemleri kapınıza zarar verebilir. Uygun olmayan temizlik yöntemlerinden dolayı kapı çürümeye başlar ve kötü bir görünüm oluşur. Kapınızı temizlerken uygulanması gereken birkaç yöntem ile Amerikan kapılarınızı uzun yıllar kullanmanız mümkündür.

Amerikan kapı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Amerikan kapılarınızı temizlerken kullanacağınız kimyasal meddeler çok önemlidir. Özellikle çamaşır suyu, tuz ruhu gibi asit özellikleri bulunan temizlik malzemeleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü bu maddeler kullanıldığı takdirde Amerikan kapınızı yıpratarak, çürümesine sebep olmaktadır.

Amerikan kapılarının temizliğini nemli bez yardımı ile yapabilirsiniz. Nemli bezle kapıyı sildikten sonra kuru bir bezle de kapıdaki nemi alınız. Bu yöntem uygulaması bakımından hem basit hem de zararsız bir yöntemdir.

Amerikan kapılarınızda leke varsa ve bu lekeler nemli bezle çıkmıyorsa sabunlu sünger ile de kapılarınızı silebilirsiniz. Kapılarınızı sabunlu sünger ile iyice sildikten sonra kapınızı su ile iyice durulayınız. Son olarak kapınızdaki nemi almak için kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kapınızı siliniz. Bu şekilde kapınızın genel temizliğini yapmış olacaksınız. Günlük temizliklerde ise cam bezi ile kapınızın tozunu alabilirsiniz. Ayrıca Amerikan kapılarınızı temizlerken özel kapı bezlerini de kullanabilirsiniz.

sararmış amerikan kapı temizliği, amerikan panel kapı temizliği, beyaz amerikan kapı temizliği, panel kapı boyası nasıl temizlenir